miercuri, 18 iunie 2008

Cum ar fi daca...


Cum ar fi dacă fetele nu ar fi aşa cum sunt sau aşa cum par a fi?Este ciudat pentru că în această adunătură de materie este o bucăţică din Rai dar şi o parte din Iad.Cum ar fi dacă nu ar mai exista acea continua nemulţumire?Aş putea fi ca el, dar nu sunt aşa. Aş putea fi albastru, înalt şi brunet, aş putea fi o girafă, un copilaş, cerul de deaspura sau pământul de dedesupt, aş putea fi cea mai scumpă pereche de papuci sau cel mai mare Ocean, aş putea fi un actor sau chiar un astronaut dar tot nu m-ai observa sau nu m-ai plăcea. Este o mică crimă, dar pentru care nu avem scuze. explicaţie…este un lucru greşit pentru ca nu aş mai fi eu…aş fi aşa cum doreşti tu dar tot nu m-ai place…Este bine să renunţi la acel unic ,,eu” pentru a deveni un ,,ceva” comun pentru cineva care oricum nu te observă?…Da…Nu…Dacă ea te-ar ruga ceva, tu ai ajuta-o…Dacă ea ar spune ceva, tu ai face…Dacă tu ai fi în stânga iar ea in dreapta, te-ai întoarce in dreapta. Dacă nu le-ar place sa fugă câteva minute pentru a auzi sunetul palmei ei pe pielea ta …Dacă nu ar face asta doar pentru acel scurt ,,Pleosc!” în care este atât de multă răzbunare….Dacă ar spune o minciuna despre tine, chiar daca nu este adevărată, te-ai chinui şi te-ai umili pentru a demonstra că nu este aşa. Asta ar fi doar din simplul motiv că îţi pasă…Dacă ar plânge, te-ar întrista…Dacă ar râde, te-ai simţi împăcat…Dacă ea cântă, cânţi şi tu. Apoi râde…Dacă te-ar supăra îţi aduci aminte ca, de fapt, este ea. Ea este cea care nu supără…sau aşa gândeşti. Spui că nu a fost cu intenţie şi spui ,,Scuze”…De ce scuze? Sincer nu ştiu…din cel care era supărat devii printr-o forţa inexplicabilă si involuntară …vinovatul. Chiar şi aşa…Apoi uiţi…Dacă ea ar dori ceva şi tu îl oferi nu este bun…Sau ba da…Este bun, la prima examinare. După o privire amănunţită ea realizează ca nu îndeplineşte toate standardele necesare…Dacă spune ceva rău despre ea şi tu aprobi, se supăra. Dar o aprobi pe ea…dacă asta este părerea ei…Apoi îţi ceri scuze şi spui ceea ce crezi că ar dori sa audă. Apoi ea spune,,Lasă că ştiu eu că nu crezi ce spui”…Dar cred! Şi din nou nu este bine…Dacă…Dar nici ea şi nici ele nu sunt aşa…Daca ar fi aşa, probabil cerul ar cădea, Luna s-ar rostogoli iar munţii s-ar prăbuşi în Mare. Dacă am şti mai multe despre această materie şi acest psihic, ne-am speria. Dacă ar fi altfel nimic nu ar mai fi la fel. Făra acel ,,Pleosc!” sau fara acel ,,Scuze”, probabil acum nu eram aici. Dacă ar fi altfel…dar nu este! Şi de aceea noi suntem aici…de aceea ele ne tachinează…de aceea le place sa audă ,,Ai avut dreptate”, ,,Scuze” şi în special…,,Te iubesc”…de aceea noi ne chinuim să arătăm bine, să nu mâncăm mult, să fim politicoşi…de aceea trecem neobservaţi şi primim mereu reproşuri…De accea ele exagerează şi sunt perfecţioniste…Pentru ca ele sunt ele.

2 comentarii:

Sabina spunea...

red martini sabina: te iubesc
red martini sabina: in limitele bunului simt, vorbind

st.time spunea...

"ele" probabil sunt asa..dar si "ei" sunt uneori cum sunt. sunt prea timizi sau sunt prea indrazneti. se comporta diferit de fiecare data si te induc in eroare. chiar merita? chiar merita sa cauti? de ce sa nu fii TU gasit..? de ce sa nu astepti o persoana careia ii pasa? de ce? pentru ca nu poti. pur si simplu nu poti. creierul te indeamna sa faci un anumit lucru dar la un moment dat ratiunea ajunge sa fie dominata de inima, de sentimente. chiar daca stii ca nu ar putea fi niciodata cum doresti..nu te poti opri. o data inceputa cursa..trebuie sa mergi pana la capat. si la sfarsit tot tu esti cel/cea ranit/a. si toate astea pentru ce? pentru o clipa de fericire, pentru un suras.. pentru un vis implinit.. pentru el/ea..
pentru "ei" sau "ele"
oh dar mi s-a urcat si mie la cap? la naiba.
bineinteles, uneori mai gasesti si un "el" caruia ii pasa.. sau te gaseste el pe tine? asta nu pot spune. totul ar fi perfect. dar nu e. pentru ca e prea mult. prea multe detalii care impiedica totul.
"but i wont let it die..cause it's not over."
e asa de enervant cand te agati de cel mai nesemnificativ semn.